25.11.07

mat, mat, mat..

Mat är helt enkelt underbart :)
Det är en fantastisk känsla när man kommit på ngt roligt att laga, antingen om det är middag eller om det är något att baka......fram tills för något år sedan så föredrog jag att baka tårtor, bakelser och andra sötsaker.. Mest för att jag inte tyckte att jag kunde laga mat helt enkelt :) jag gillar fortfarande att baka sötsaker även om jag själv sällan äter det numera.... men jag har nuförtiden även kommit på att jag faktiskt kan laga mat som är god och jag behöver INTE följa ett recept punkt till pricka!!
Numera kan jag ha ett recept som utgångspunkt men jag vågar och upptäcker att jag kan ändra receptet och smaksätta lite som jag själv vill! För det mesta blir det faktiskt också gott :) jag har börjat lära mig hur olika kryddor fungerar tillsammans och hur jag ska hantera olika ingredienser! Det är faktiskt sanslöst skoj :)

Kvällens middag glömde jag fotografera men här kommer ett recept...

Oliv och fetaost köttfärsfyllda paprikor

4 röda paprikor
600 gram blandfärs
2-3 dl svarta oliver
2 vitlökar
150 gram fetaost
oregano
basilika
salt o peppar
riven ost

Hacka vitlöken och stek den tillsammans med färsen.
Hacka oliverna och fetaosten, blanda med färsen och kryddorna.
fyll paprikorna med blandningen och ställ de i en ugnsfast form. Häll på lite vatten och några klickar smör i formen. Häll den rivna osten över paprikorna. Ställ in i 200g i ugnen i ca 20 minuter eller tills osten fått färg.


Stekta champinjoner med persilja och vitlök

färska champinjoner
persilja
vitlök
smör

Skiva färska champinjorn. Smält smör i en stekpanna, pressa en vitlök i det smälta smöret. Lägg i svampen och ev. lite mer smör eller olja. När svampen börjar bli färdig, strö över hackad persilja.

Servera paprikorna med svampen!

Mums!

Inga kommentarer: